Si të hapni kamerën në një laptop duke përdorur Windows 11, 10, 8, 8.1 7 thjesht

Hapja e kamerës në një laptop, një kamerë në internet duke bërë fotografi në një laptop duket e thjeshtë, ndonjëherë është shumë e ndërlikuar. Sot, leminhSTORE do t’ju tregojë se si të hapni kamerën në një laptop në disa sisteme operative për ta kontrolluar.

Vështrim i shpejtë:
1. Mënyra më e thjeshtë për të kontrolluar kamerën në Windows 11, në mënyrë që të dini nëse ajo ende funksionon mirë në kompjuterin tuaj
2. Si të kontrolloni kamerën në një laptop duke përdorur sistemin operativ Windows 10
3. Si të kontrolloni kamerën në një laptop duke përdorur sistemin operativ Windows 8, 8.1
4. Si të kontrolloni kamerën në një laptop duke përdorur sistemin operativ Windows 7

Aktualisht, modelet e laptopëve janë të pajisur me kamera për të zëvendësuar kamerat e jashtme të internetit për t’i shërbyer punës, nevojat argëtuese po bëhen gjithnjë e më të ndryshme. Megjithatë, për shkak se disa sisteme operative nuk kanë softuer të disponueshëm për testimin e kamerës, duhet të instaloni mjete shtesë të jashtme.

Kështu që ju duhet të shkarkoni softuerin e mëposhtëm për të kontrolluar nëse kamera e laptopit po funksionon siç duhet apo jo.

Fjalëkalimi i dekompresimit: leminhSTORE.vn ose leminhSTORE danang

Shkarkoni softuerin e testimit të kamerës së laptopit ultra të lehtë/ ose mund ta shikoni direkt këtu

1. Mënyra më e thjeshtë për të kontrolluar kamerën në Windows 11, në mënyrë që të dini nëse ajo ende funksionon mirë në kompjuterin tuaj

Në ditët e sotme, trendi i punës dhe studimit online nga shtëpia po bëhet gradualisht më popullor. Prandaj, nevoja për përdorimin e kamerave dhe mikrofonave është gjithashtu më e madhe. Megjithatë, nëse në një takim të rëndësishëm, kamera e kompjuterit tuaj prishet, është mjaft e bezdisshme, apo jo? Prandaj, unë do t’ju tregoj se si të kontrolloni kamerën në Windows 11.

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tasteve Windows + I për të hapur shpejt aplikacionin Cilësimet.

Hapi 2: Zgjidhni Bluetooth dhe pajisjet, më pas zgjidhni Kamera.

Hapi 3: Më pas zgjidhni Kamera HD.

Hapi 4: Nëse kamera juaj po funksionon siç duhet, do ta shihni kamerën të hapur. Nëse nuk mund ta hapni kamerën, zgjidhni Zgjidhja e problemeve për të kontrolluar dhe dërguar komente tek prodhuesi. Këtu mund të çaktivizoni edhe kamerën tuaj duke zgjedhur Çaktivizo.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të personalizoni parametrat e kamerës si ndriçimi dhe kontrasti në seksionet Ndriçimi dhe Kontrasti, përkatësisht.

2. Si të kontrolloni kamerën në një laptop duke përdorur sistemin operativ Windows 10

Për të hapur ueb-kamerën ose kamerën tuaj, zgjidhni butonin Start dhe më pas zgjidhni Kamera në listën e aplikacioneve. Nëse keni shumë kamera, mund të kaloni mes tyre duke zgjedhur “Ndrysho kamerën” lart djathtas pas hapjes së aplikacionit “Kamera”.

Aktivizoni kamerën te “Cilësimet”.

Ju duhet të lejoni aplikacionin Kamera, aplikacionet e thirrjeve video, takimet në internet si Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Viber, Skype që të përdorin kamerën nga cilësimet. Për të dhënë leje për të përdorur kamerën për Kamera dhe softuer të tjerë, bëni sa më poshtë:

1. Klikoni butonin Start, më pas klikoni Settings.

Xem thêm :   Lam lũ hay Lam nũ từ nào viết đúng chính tả?

Hapni cilësimet e kompjuterit

2. Në dritaren që shfaqet, lëvizni poshtë te seksioni Privacy dhe klikoni mbi të.

Zgjidhni opsionin “Privatësia”.

3. Në anën e majtë të menysë, lëvizni poshtë dhe klikoni Kamera.

4. Shikoni djathtas, lëvizni poshtë për të gjetur Lejo aplikacionet të kenë qasje në kamerën tuaj > tërhiqni butonin në Aktiv dhe kaloni në Aktiv në

Kamera për të aktivizuar kamerën. Aktivizoni më shumë butona pranë aplikacioneve për të cilat dëshironi të përdorin kamerën.

Aktivizo kamerën te “Cilësimet”.

5. Për të lejuar instalimin e aplikacioneve si Chrome (përdorur me Google Meet), Zoom për të përdorur kamerën, lëviz poshtë për të gjetur Lejo aplikacionet e desktopit të kenë qasje në kamerën tënde, aktivizo. Më pas, aplikacionet e listuara më poshtë do të lejohen të përdorin kamerën.

Lejo që aplikacionet të instalohen në pajisje duke përdorur kamerën

Hapni dhe përdorni kamerën në laptop

Hapi 1: Fusni fjalën kyçe të kamerës në shiritin e kërkimit dhe më pas klikoni në rezultatin e Kamera që shfaqet siç tregohet.

Hapni kamerën në Windows 10

Hapi 2: Shfaqni ndërfaqen e ekranit me kamerën në kompjuter. Kamera zbulon automatikisht fytyrën e shfaqur në ekran. Fytyrat njihen dhe përfaqësohen me katrorë. 2 ikona në të majtë për të ndërruar modalitetin HDR, zgjidhni kohën e numërimit mbrapsht përpara se të bëni një foto.

Ekrani i regjistrimit të videove në Windows 10

Për të bërë një foto, klikoni në ikonën e kamerës. Nëse dëshironi të regjistroni një video, klikoni në ikonën e videos më sipër.

Video

Shfaqni ekranin e regjistrimit të videos, klikoni butonin e mesit të videos për të regjistruar një video.

Regjistroni video në Windows 10

Hapi 3:

Klikoni ikonën e ingranazhit për të ndryshuar cilësimet kur bëni fotografi dhe regjistroni video. Kur bëni fotografi, ndërfaqja rregullohet si më poshtë.

Trego kontrollin e avancuar: zëvendëso numërimin mbrapsht të fotografimit me një shirit dritë.

Cilësia e fotografisë: zgjidhni cilësinë e figurës.

Rrjeti i inkuadrimit: do të shfaqë një rrjet për t’ju ndihmuar të përafroni imazhin sipas dëshirës tuaj.

Time Lapse: efekti i kalimit të kohës dhe pasi të shtypni butonin e diafragmës, softueri do të regjistrojë një video të shkurtër me efekt Time-lapse.

Cilësimet e fotografisë

Pjesa e redaktimit të videos siç tregohet më poshtë përfshin:

Cilësia: për të zgjedhur cilësinë e videos.

Reduktimi i dridhjeve: rregulloni frekuencën e skanimit për të zvogëluar dridhjen kur regjistroni video nën dritat led.

Stabilizimi dixhital i videos: regjistro video me një shpejtësi më të qëndrueshme, por nëse regjistroni video në rastin e një objekti në lëvizje, kjo veçori do të bëjë që kamera të fokusohet më ngadalë.

Cilësimet e videos

Cilësimet opsionale të kamerës së internetit

Herën e parë që filloni aplikacionin Kamera në laptop, do të pyeteni nëse uebkamera mund të hyjë në vendndodhjen tuaj për të shtuar informacionin e vendndodhjes në video dhe foto. Nëse ndryshoni mendje për cilësimin fillestar të një preference, mund ta ndryshoni atë duke shkuar te Cilësimet në aplikacionin Kamera. Opsione të tjera përfshijnë shfaqjen në rrjet për kornizat, cilësinë e fotografive dhe videove dhe ku ruhen fotot dhe videot në kompjuterin tuaj.

3. Si të kontrolloni kamerën në një laptop duke përdorur sistemin operativ Windows 8, 8.1

Xem thêm :   LEC: YamatoCannon rời Fnatic, tiết lộ kế hoạch tiềm năng cho năm 2023

Me Windows 8, është pak e vështirë për t’u përdorur, duhet të vendosni miun në këndin e djathtë për të shfaqur seksionin e kërkimit dhe më pas shkruani “Camera”, do të shfaqet softueri i menaxhimit të kamerës në Windows, ky është një mjet i shtuar nga Mircosoft në gjenerata e ardhshme e sistemit operativ.

Ne rri pezull në skajin e djathtë të ekranit dhe më pas futim fjalën kyçe të kamerës në kutinë e kërkimit. Kur të shfaqen rezultatet, thjesht klikoni mbi kamerën për ta hapur atë.

Hapni kamerën në Windows 8

Si të kontrolloni nëse kamera juaj e internetit është hakuar apo jo

Përmbledhje se si të rregulloni gabimet e kamerës së laptopit

Udhëzime për konfigurimin e kamerës së internetit si një kamerë vëzhgimi

Gjërat për të bërë me kamerat e internetit

Ndërsa është argëtuese të përdorësh Skype me familjen dhe miqtë nga një laptop, kamerat e internetit kanë shumë përdorime të tjera. Me disa softuer bazë monitorimi, mund të konfiguroni një sistem mbikëqyrjeje në shtëpi për të identifikuar ndërhyrës ose për të mbajtur një sy tek kafshët shtëpiake vetëm në shtëpi. Kamera e internetit mund të veprojë edhe si një pasqyrë për të kontrolluar shpejt pamjen tuaj përpara takimit.

Disa përdorime të kamerave të internetit mund të ofrojnë edhe të ardhura shtesë. Nëse keni ekspertizë në një temë për të cilën njerëzit duan të dinë, si p.sh. montimi i pajisjeve elektronike ose grimit, mund të krijoni video ose klasa online dhe t’i postoni në kanalin tuaj në YouTube. Nëse jeni të mirë në lojëra, mund të fitoni para duke transmetuar seancat tuaja të lojërave në Twitch. Ju gjithashtu mund të përdorni kamerën e internetit për të prodhuar podkaste dhe video bloge për argëtim ose për qëllime marketingu.

Më lart është se si të hapni kamerën në sisteme të ndryshme operative Windows në laptopë. Nëse instaloni softuerin Cyberlink YouCam, ne mund ta personalizojmë atë në ndërfaqen e softuerit dhe me kamerën e disponueshme në kompjuter, konfigurimi është më i thjeshtë.

4. Si të kontrolloni kamerën në një laptop duke përdorur sistemin operativ Windows 7

Me Windows 7 nuk ka një paketë të veçantë softuerike të kamerës, kështu që duhet të përdorni softuerin e shkarkuar në lidhjen e mësipërme.

Pas shkarkimit, nxirreni atë dhe zgjidhni të hapni softuerin e kamerës

Kur softueri do të hapet, mund të shihni imazhin e kamerës të shfaqur dhe të siguroheni se ajo është ende duke punuar në mënyrë të qëndrueshme ose jo.

Zakonisht cilësia e imazhit në kamerë nuk është shumë e lartë, kështu që ju vetëm duhet t’i kushtoni vëmendje për të parë nëse ka ndonjë imazh të çuditshëm në ekran, si p.sh. kamera është anuar …

Me laptopin Windows 7, nëse softueri i hapjes së kamerës është i parainstaluar, thjesht duhet të klikojmë butonin Start dhe më pas të futim kamerën në kutinë e kërkimit për ta hapur.

Nëse nuk shfaqet asgjë si aplikacioni i kamerës së internetit, zëvendësoni termat e kërkimit si “webcam” ose “webcam”.

Zgjidhni kamerën e Windows 7 që shfaqet në rezultatet e kërkimit. Kjo do të nisë softuerin e kamerës së laptopit dhe do të hapë automatikisht kamerën e laptopit.

Xem thêm :   10 Great Ways To Keep Groundhogs From Digging Under Your Shed

Rregulloni laptopin derisa kamera të zgjedhë vendndodhjen e imazhit që dëshironi të kapni, si p.sh. fytyra juaj ose një zonë specifike. Do ta shihni foton në ekranin e pamjes paraprake në laptop, ashtu si një aparat fotografik dixhital. Shumica e kamerave të laptopëve përpiqen automatikisht të fokusohen në fytyrat në kornizë. Nëse kjo veçori nuk disponohet në kamerën tuaj, ajo mund të fokusohet në subjektin më të afërt në rreze ose të fokusohet në zona me dritë të fortë.

Rregulloni cilësimet derisa imazhi në ekran të duket ashtu siç dëshironi. Cilësimet mund të përfshijnë fokusin, si dhe ndriçimin, kontrastin e ngjyrave dhe mprehtësinë. Rregullojini ato duke rrëshqitur shënuesit në ekran horizontalisht dhe vertikalisht, në varësi të cilësimeve. Ndiqni komandat në ekran për të ruajtur cilësimet.

Si të hapni kamerën e laptopit për video chat në Windows 7

Ndaloni çdo aplikacion që përdorin kamerën e laptopit dhe lidhni kompjuterin me një lidhje interneti me shpejtësi të lartë.

Nisni çdo softuer të bisedës me video të përputhshëm me Windows, si Skype ose AIM Video Messenger. Softueri do të aktivizojë automatikisht kamerën dhe do t’ju lejojë të bisedoni me video me kontaktet duke përdorur softuer të ngjashëm ose të përputhshëm të bisedës me video. Do të shihni një ekran të ngjashëm me atë të aplikacionit Kamera dhe mund të rregulloni cilësimet dhe të regjistroni zonat në të njëjtën mënyrë që keni bërë në konfigurimin fillestar.

Le të shtojmë një ikonë të kamerës në ekran për qasje të lehtë. Klikoni me të djathtën mbi aplikacionin, më pas zgjidhni Dërgo te > Desktop nga menytë që shfaqen.

Dilni plotësisht nga aplikacioni i kamerës për siguri kur nuk përdoret, duke klikuar me të djathtën në ikonën e programit, zgjidhni Mbyll.

Në rast se nuk ka softuer në laptop për të hapur kamerën, duhet të instalojmë softuer shtesë për të mbështetur CyberLink YouCam.

Hapi 1:

Klikoni në lidhjen më poshtë për të shkarkuar CyberLink YouCam në kompjuterin tuaj dhe më pas filloni ta instaloni.

Shkarkoni softuerin CyberLink YouCam

Instaloni softuerin

Hapi 2:

Zgjidhni gjuhën e softuerit si anglisht, direktorinë e instalimit të softuerit dhe më pas klikoni Next më poshtë për të vazhduar.

Zgjidhni direktorinë e instalimit

Kur shfaqim ndërfaqen siç tregohet më poshtë, klikojmë butonin Vazhdo për të përfunduar instalimin e softuerit CyberLink YouCam në Windows 7.

Përdorni versionin e provës

Hapi 3:

Hapni softuerin CyberLink YouCam dhe do të shihni ekranin e kamerës së internetit të shfaqur në ndërfaqen e softuerit. Prekni ikonën e rrethit në qendër të ekranit për të bërë një foto. Nëse dëshironi, mund të kaloni në modalitetin e regjistrimit të videos.

Përveç kësaj, CyberLink YouCam ofron shumë efekte, korniza fotografish për t’u përdorur.

Regjistroni kamerën në Windows 7

Epilogu

Më sipër është një artikull shumë i shkurtër që udhëzon përdoruesit se si të kontrollojnë shpejt produktet e reja dhe të vjetra të laptopëve në treg kudo në një mënyrë të thjeshtë për të siguruar që gjithmonë të blini produkte cilësore pa gabime.

Së fundi, leminhSTORE do të donte t’ju shihte përsëri në mësimet e ardhshme.

By ChaoLua TV

ChaoLua TV - website xem trực tiếp bóng đá hôm nay miễn phí, full HD, không quảng cáo. Sôi động cùng hàng loạt bình luận viên nổi tiếng, trực tiếp các giải bóng đá hàng đầu thế giới.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *